praktijk Naphausen    

                  

DRY NEEDLING

Pijnlijke punten in de spieren noemt men in de Chinese geneeskunde Ah-shi punten. Ah-shi betekent, vrij vertaald: ‘daar is het, daar doet het pijn!’.  Het behandelen van Ah-shi punten is een techniek die van oudsher tot het domein van de acupunctuur behoort en door acupuncturisten wordt toegepast. Men noemt de behandeling van pijnpunten ook wel triggerpointacupunctuur, myofasciale behandeling of intramusculaire stimulatie (IMS)

Veel fysiotherapeuten passen tegenwoordig dry needling toe: Bij dry needling wordt een vrij dikke naald geplaatst in een pijnlijk spierpunt, met als doel ter plekke een ontspanning te geven in de betrokken spier. Het gevoel kan erg intens zijn, vaak heftiger dan het naaldgevoel van ‘gewone’ acupunctuur. Men kan ook zweterig worden of licht onwel, als de behandeling erg heftig is. Een pijnlijk en strak gevoel in de spier kan 1-2 dagen aanhouden.

Een klassiek opgeleid acupuncturist kijkt niet alleen naar deze pijnpunten, maar beoordeelt tevens uw algemene energie. Daardoor kan hij inschatten of een triggerpuntbehandeling of Dry Needling verantwoord is. Zeker als uw energie niet optimaal is, kiest hij voor een zachtere techniek en ondersteuning van uw energie. Want het is niet de bedoeling dat u (tijdelijk) een pijnpunt kwijt bent, maar dat uw energie verloren gaat.

Voor de behandeling van pijnpunten met acupunctuurnaalden bent u bij een goed opgeleide acupuncturist aan het juiste adres. Hij doet dit op verantwoorde en veilige wijze en met oog voor meer dan die punten alleen. 


setje klassieke acupunctuurnaalden

 

E-mailen
Bellen